Szolgáltatások

Családi házak és lakások mellett, üzlethelyiségek, irodák, szállodák, éttermek és középületek
belsőépítészeti tervezését is vállaljuk.

Látványtervezés

A látványterv valósághűen megjeleníti a megrendelő elképzeléseit, legyen szó akár egy családi ház, lakás, étterem vagy bármely jellegű épület, helyiség belső kialakításáról, akár egy egyedileg tervezett bútorról vagy termékről. Az elkészült látványterv segít a döntésben, hogy az addig csak a tervrajzon létező megoldásokat, milyen formai módosításokkal és színekben valósítják meg. Mindemellett óriási előnyt jelentenek a gyors és hatékony értékesítésben is.

Belsőépítészet

A belsőépítészeti tervezés egy komplex tervezési folyamat, amelynek során az opcionális belső térrendezés mellett a szükséges műszaki tervek (világítási terv, gépészeti terv és burkolási terv) is kidolgozásra kerülnek.

Lakberendezés

Falak áthelyezése valamint elektromos és gépészeti kiállások megtervezése nélküli design központú tervezés. Mobíliák, textilek, világítótestek és burkolatok összhangjának a megteremtése.

Home Staging

A home staging az ingatlan eladásra/kiadásra történő felkészítése, mely egy értéknövelő tevékenység.

Lakásvásárlási tanácsadás

Lakásvásárlás során sok ügyfélnél tapasztaljuk, hogy a vásárolt ingatlan olyan rejtett kivitelezési költséget tartalmaz, mely felkészületlenül éri. Ezt megelőzendőül szolgáltatásunkat előzetes kivitelezői felméréssel bővítettük.

Tervezés menete

Előkészítés

  • Tervezési program
    Egy kötetlen, személyes beszélgetés során felmérjük a Megbízó ingatlanra vonatkozó funkcionális igényeit, illetve kitérünk a tervezendő területek színek, anyagok és stílus követelményeire. Ezt követően minden esetben egyedi árajánlat készül.
  • Inspirációs képek
    Megkezdődik az inspirációs képek gyűjtése.

Koncepcióterv

A személyes egyeztetés és az inspirációs képanyag elemzése után a Tervező egy több oldalas dokumentumot készít, amely tartalmazza a helyiségenkénti inspirációs képeket, a tervezendő színeket és anyagokat, egy berendezési alaprajzot rövid ismertető szöveggel, vázlatos falnézeteket a látványosabb elemekről, tervezendő lámpákat, szanitereket, bútorokat és burkolatokat egy nagyságrendi árral, de még konkrét márka megnevezése nélkül. Ez alapján a Megrendelő egy pontos képet kap a tervezendő terület stílusát, kialakítást illetően. Párhuzamosan a kiviteli tervek elkészítésével lehetőség van a koncepciótervben feltüntetett termékek, árak és a stílus finomítása.

Látványterv

A látványterv egy opcionáls tétel. Az elfogadott koncepcióterv alapján készül a Megbízó által kért terekről. A látványterv készítése során a koncepcióterv tovább finomodhat, egyes elemek változhatnak annak érdekében, hogy a végeredmény harmónikus legyen. A látványtervek valósághűen megjelenítik a Megbízó elképzeléseit. Célja, hogy életre keltse az addig csak tervrajzokon szereplő megoldásokat, ötleteket, valamint segítséget nyújtson a színek, felületek kiválasztásában.

Belsőépítészeti kiviteli tervdokumentáció

A kiviteli terv célja, hogy a kivitelező a terv alapján megértse a terv formai rendszerét és a feltüntetett méretek és szerkezeti leírás alapján a legjobb tudása szerint megvalósítsa. Kiválasztásra kerülnek a felhasználandó anyagok, belsőépítészeti mobíliák, mint például a bútorok, függönyök, textilek, falidekor.

A megtervezett méretek és mennyiségek, valamint az elfogadott anyagok szerint elkészülnek a végleges mennyiségi kiírások.

Egyedileg gyártandó elemek esetében a végleges szerkezeti megoldásokat a kivitelező adja meg a saját technológiai lehetőségét figyelembe véve (gyártmánytervet a kivitelező készít).

A szakági méretezéseket, nyomvonal terveket a szakági tervezők dolgozzák ki (gépész, villamos, biztonságtechnika, hangtechnika, légtechnika stb.). Az ár nem tartalmazza a szakági tervezők díját, valamint az esetleges engedélyezési díjakat.